top of page

NEPTUN V RYBÁCH V RETROGRÁDU (21.6. – 27.11.2019)

Planeta Neptun, pojmenována podle římského boha moří Neptuna, je nejvzdálenější planetou ve Sluneční soustavě. Je patronem duchovního rozměru lásky, umělecké inspirace, mystiky, hluboké víry, vášně, tajemství a všeho, co má zůstat skryté. V moderní astrologii je nazývána planetou traspersonální, neboť boří a nově staví.


A jak se tato planeta projevuje?


U nás v horoskopu vždy ukazuje na to, co si idealizujeme, na to, kde se odkláníme od reality. Pokud má například někdo Neptun v 7. domě, která zodpovídá za oblast partnerství, bude se tento člověk velice často dívat na své partnery s idealizací a musí si na toto dávat pozor. Pokud je Neptun postaven v 5. domě, bude si ve svých očích zkrášlovat především své děti a musí si obecně dát pozor, aby nebyl ve výchově až příliš mírný a bez hranic. Tato planeta ale není jen negativní. Jsou to naše sny, fantazie, představy. Pokud je Neptun dobře postaven, můžeme své vize a ideály proměnit a tím tak využít svůj potenciál. Někdo ji nalezne v umění, jiný zase v léčitelství. Například herec se silně obsazeným Neptunem, může i přes to, že dávno zemřel, stále přežívat na našich televizních obrazovkách a ještě několik desetiletí po být velice oblíbeným. Nicméně hlavně zde platí, že tam, kde tato planeta nejvíce působí, tak tam bude probíhat právě odklon od reality.



Planeta Neptun stojí již od roku 2012 v Rybách

a zdrží se zde do roku 2026.


Toto období, a myslím, že si toho snad každý všimne, se roztrhává pytel se všemi možnými duchovními průvodci, rádci a vědmami. Na jednu stranu si mnoho z nás uvědomí své poslání, na druhou stranu se zesílí číslo s tzv. falešnými proroky, kteří si projdou jedním kurzem, sem tam něco ucítí, ale už se prohlašují za spasitele ostatních. Pokud Neptun stojí v duchovních Rybách, budou všichni duchovně "velice chytří". Pro lidi bude těžší vybrat si svého vlastního průvodce, protože mnoho z těchto průvodců bude pouze nevědomky ve svém falešením cítění. Nicméně i tato konsetalce je velice přínosná. Jak už jsem psala výše, mnoho opravdových duší si uvědomí svůj dar a hvězdy osvítí jejich cítění a vidění. Taktéž se lidé budou více ubírat duchovnějším směrem. Postupně se bude přecházet na zdravější stravu, zvýší se zájem nejen o duchovní nauky a oblasti, ale i o celou planetu (recyklace, zájem o zvířata, pravé hodnoty).


Tato planeta se ale teď aktuálně stěhuje do retrográdu,

tedy jde do zpětného chodu, kde se zdrží až do 27.11.2019.


Všechny naše zidealizované věci vylezou na povrch. Ti, co mají Neptun v partnerství narazí na své vysněné, ale absolutně nereálné představy o partnerovi, ti, co mají tuto planetu například v komunikaci, doplatí například na svá slova, která se ale neshodují s realitou. Pro nás všechny obecně to je období, které nás možná postihne nějakou přírodní katastrofou. Neptun zodpovídá za přírodní živly, které se tento čas mohou projevit. Slabší povahy tato konstelace může dohnat do depresí, emocionálních výkyvů, někoho i do větší konzumace alkoholu nebo drog. Lidé, kteří mají svůj Neptun v horoskopu poškozený, by měli být toto období hodně opatrní. Mohou se lehce stát obětí nějakého podvodu.


Krásný zbytek dne!


Autor: Tereza

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page