top of page

NOVOLUNÍ V KOZOROHU (11.1.2024, 12:57 hodin)



Minulý rok nebyl vůbec lehký. Byli jsme mnoha situacemi donuceni odhodit svůj starý způsob uvažování a pustit se do věcí, na které bychom si dříve netroufli. Ve spousta ohledech nám totiž došlo, že je třeba myslet především na sebe a také na to, jak se cítíme – na místě, kde se pohybujeme, s lidmi, které vedle sebe máme a s aktivitami, které děláme. Byli jsme postupně dovedeni k tomu, že není obecně dobré držet se tam, kde tráva neporoste a nebát se udělat krok do neznáma. Učili jsme se, že druzí jsou našimi zrcadli a že nám pouze ukazují náš přístup k sobě. Naše sebehodnota se odrážela ve vztazích, v práci, ve finančních věcech a především na naší psychické a fyzické pohodě. Mohli jsme se cítit hodně unavení a emočně vyšťavení.


Konec roku jsme uzavírali s Úplňkem v Raku (27.12.2023), který nám pomohl svým jasným svitem posvítit na to, co je třeba ukončit a u čeho už se již dále nezdržovat. Konstelace posledního týdne minulého roku přinášely situace, které nám pomáhaly se rozhodnout. A my do nového roku měli vstupovat s tím, že víme co chceme. Že máme jasno. Že ve své mysli víme, co je ten správný směr.


A najednou jsme tady. V novém roce, u prvního Novoluní.

Toto Novoluní je samozřejmě zásadní nejenom tím, že je první, ale také tím, že konstelace na nás vyvíjí tlak, abychom se rozjeli - jedním jasným směrem. Novoluním se události totiž urychlují. Chvilkama se místo klidu a jasného rozjezdu v nás ještě pořád může zmítat mnoho otázek a mnoho odpovědí a více než klidní můžeme být plni protikladů. Odpověď však již víme. Ukázaly se nám ke konci roku. Tam jsme si měli jasně uvědomit, co ano a co ne.


 

O ČEM JE AKTUÁLNÍ NOVOLUNÍ?

 

A proto, i přes ten zmatek, který nás ještě stále může provázet, by se měla naše pozornost ubírat k plánům. Protože o čem je Kozoroh, ve kterém se nyní Novoluní odehrává?


O plánech a o jasných krocích směrem k cíli. Krůček po krůčku, našlapovat opatrně, ale jít stále dál, nezastavovat se. Sami v tom totiž nebudeme. Pomáhat nám bude Jupiter (optimismus, štěstí) se Saturnem (síla, zodpovědnost, samostatnost), Mars (odvaha, bojovnost), ale i Uran (rebel, nezávislost). Celý zástup planet, které se na nebi spojí do pozitivních aspektů, aby nám pomohly. K novým životním výzvám, k novým dveřím, k novému životu.


Kombinace všech těchto planet nám vnáší odvahu se pustit, sebevědomí na to si věřit a jít do něčeho, co pro nás může být krásný nový začátek. Kozoroh, ve kterém se Novoluní pohybuje, souvisí s prací a proto často přináší pracovní nápady, nové pracovní výzvy či projekty a příležitosti. Tyto dny ale cítím, že to nebude jen o tom. Tentokrát se těch nových začátků může dít více. Jděte jim naproti a odhoďte strach. Celý rok, jak už bylo v minulých článcích psáno, bude o odvaze. A dnešní Novoluní Vám tuto energii dávkuje aktuální dny požehnaně. Využijte toho.


Pro uvědomění, jakým směrem se vydat a jaké jsou Vaše představy o budoucnosti, Vám sdílím odkaz na moc fajn stránku, kde naleznete spousta otázek na různá témata úplně zdarma. Třeba se budou tyto otázky právě pro tyto dny hodit.


Mějte krásný den!


Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page