top of page

NOVOLUNÍ VE VODNÁŘI (9.2.2024, 23:58 hodin)



Vyjít ze své komfortní zóny, jít naproti svému divokému, vášnivému JÁ, které touží po větší spontánnosti, hravosti a radosti v životě. Vystoupit ze spárů točících se vztahových situací, pracovních podmínek, ze svého nudného života, který nám nenabízí již žádné uspokojení. Líbí se Vám představa vánku ve vlasech, nadechnutí se a cítění v kostech, že přichází něco nového? Něco dobrodružného? Že Vás volá něco, co Vás život rozjasní a dodá mu šťávu?

 

Působí na Vás pravděpodobně síla dnešního Novoluní ve vzdušném a bláznivém znamení Vodnáře, který vždy do našich životů přináší originální a spontánní energii. Člověk chce za těchto konstelací vždy ve svém životě udělat něco jinak. Něco, co ho odpoutá od jeho nevyhovujících životních situací, od něčeho, kde se točí pořád dokola a co nepřináší žádný výsledek.


 

CO JE NOVOLUNÍ?

 

Tato fáze měsíce symbolizující obecně NOVÉ ZAČÁTKY a NOVÉ PŘÍLEŽITOSTI se na naší nebeské klenbě dostane do své novolunní fáze dnes 2 minuty před půlnocí, ale její vliv je cítit již pár dní. Chuť něco začít a zpestřit svůj život je v naší mysli více než cítitelná. Jenže jak na to?


Protože tyto kroky vždy vyžadují odvahu vrhnout se do neznáma. A to může být celkem děsivá představa. Pomoci nám mohou ty správné informace, díky kterým se náš strach zmenší a my zjistíme, že to není tak strašné.


Přináším pár z nich a třeba Vám pomohou, tyto aktuální dny napěchované energií pro změny, uchopit.


 

AKTUÁLNÍ PLANETÁRNÍ KONSTELACE


 

Na obloze aktuálně nejedou žádné retrográdní planety a proto jsme i více připraveni pokročit vpřed a zariskovat. Vodnář, jako symbol rebela a možná nezávislého bohéma, který není spoután pravidly a myšlenkami typu: „co musím udělat, vyřešit, obstarat,.. co bych měl a neměl“ vládne těmto dnům. Pravý Vodnář si prostě žije tak, jak on sám chce, ideálně se špetkou jeho přirozené originality a rebelství.


Letošní novoluní ve Vodnáři slibuje, že vážně otřese naším životem. Tvoří téměř přesnou kvadraturu s odpadlíkem Uranem v Býku, což vyvolává rozvrat a překvapení. Tato energie může být jak osvobozující, tak destabilizující – koneckonců, zbavení se své sice pevné, za to nudné jistoty, není pro slabé povahy. Ale pod tímto Novoluním víte, že abyste emocionálně postoupili nebo se dostali na vyšší úroveň, budete muset udělat něco, co jste nikdy předtím neudělali, a pustit všechno (nebo kohokoli), co vás drželo ve stagnaci.

 

Planeta Saturn v Rybách vytvoří zase jemné spojení s Jupiterem v Býku, což by vás mohlo podpořit v nastavení základů pro dlouhodobý cíl. Můžete se cítit optimisticky a oddaně čemukoli, co se rozhodnete zahájit kolem tohoto novoluní, ať už je to nový vztah, nová práce nebo něco nový koníček.

 

Rozhodně se tyto dny hodí i vliv Merkuru, planety komunikace a aktivit, též aktuálně ve Vodnáři. Ten Vám spolu s Jupiterem umožní filtrovat informace a dobře si vyhodnotit co stojí za Vaši pozornost a do čeho je naopak investovat zbytečné.


 

Každý ve svém horoskopu svého Vodnáře máme... 

Někdo ho bude mít v postavení financí – takže ho to povede k utrácení peněz za to, co by si přál (u jedné mé klientky to dnes ráno prý vyhrál nákup ulítlých zelených kozaček ze sekáče, ze kterých má radost jak malá holka), u Vás to může být třeba nový koníček, nové společenství lidí, kteří Vám otevřou brány do jiného životního stylu, nebo třeba nová práce. Ať máte svého Vodnáře v horoskopu kdekoliv, myslete na to, že někde tam je. Možná mu nedáváte tolik pozornosti, protože Vám vládnou třeba jiná znamení, která mají větší sílu, ale ten Vodnář se v nějaké oblasti Vašeho života vyskytuje.


  • V čem jste odvážní?

  • U čeho jste schopni vystoupit ze své komfortní zóny a udělat něco netradičního?


Svému Vodnáři jste možná dosud nedovolili ze svého strachu ze změn vystoupit ven, ale teď je ten ideální čas – přesně jednou za rok! – to udělat.

 

 

Dejte prostor své fantazii a objednejte se na masáž, kam jste vždycky chtěli, ale odkládali jste to, kupte si barevný svetr, jděte si sami sednout do kavárny a začtěte se tam do své zrovna rozečtené knížky nebo se prostě rozhodněte, že vyklidíte svou skříň plnou oblečení a postupně do ní nakoupíte nové kousky, které Vás zrovna charakterizují.

Důležité není udělat velký krok. Důležité je tyto dny udělat COKOLIV, třeba i malý krok, který Vás pak stejně do té velké změny dovede.


 

V JAKÝCH TÉMATECH

NA NÁS NOVOLUNÍ AKTUÁLNĚ PŮSOBÍ?



BERAN

Novoluní ve Vodnáři zasáhne váš 11.dům podpory, přátelství a nadějí do budoucnosti. Jaké jsou Vaše aktuální přání a cíle? Nezapomínejte na to, že na své problémy nemusíte být sami. Obklopte se správnými lidmi, kteří do Vašeho života přinesou přesně tu energii, kterou potřebujete. Právě téma společnosti lidi, mezi kterými se pohybujete, je to, kde Novoluní u Vás působí.

 


BÝK

Zde se energie dotýkají Vašeho 10.domu. Kam celkově v životě míříte? Jaké jsou Vaše představy o naplněném životu? Co je pro Vás smysl Vašeho bytí? Tento dům je často mylně spojován pouze s kariérou a ambicemi. Jistě, v práci trávíme mnoho času a často právě práce charakterizuje kým v životě jsme. Ale otázky by měly být mnohem hlubší. Co je to, co Vás dělá šťastnými? Nicméně můžete tyto dny řešit své pracovní kroky a projekty.

 

 

BLÍŽENCI

U Vás, Blíženci, se Novoluní prohání 9.domem. Oblastí cestování, vyššího vzdělání, rozšiřování si obzorů. Měly byste se tyto dny zaměřit na své cesty, dovolené, zda už máte v plánu, kam se tento rok podíváte, jaké kraje republiky či světa chcete navštívit. Také byste se měli více zaměřit na informace obecně. Vzděláváte se? Pracujete na sobě? Navštěvujete místa, kde se Vaše vědomí zvyšuje? Obohaťte svůj život o nové výzvy v podobě vzdělávání a plánování cest.

 


RAK

Raci aktivují tento měsíc 8.dům, který je domem pro společné finance (hypotéky, půjčky, investice, smluv, dědictví, společných majetků) a psychiku. Jak se cítíte? Je Vaše psychika stabilní? Nebo se necháte snadno ovlivnit nálady svého okolí či nepříjemnostmi z vnějšího světa? Nehrabete se tak trochu v minulosti a minulých křivdách a prohrách? Je třeba tyto dny pracovat více na tom, co Vás všechno dokáže ovlivnit a jak moc se podáváte nepříjemnému a minulému. Také si lépe uvědomujte, kam investujete svou energii a jak s ní pracujete.

 


LEV

Téma spoluprací, partnerských vztahů a vším co je spojeno s Vašimi protějšky. Do Vašeho života mohou vstupovat nová partnerství, nebo můžete pracovat na současných partnerstvích, které vyžadují nějakou větší pozornost a práci. Také jsou u Vašeho znamení možné konce vztahů, protože již dál nemají pokračovat.

 

 

PANNA

Novoluní přistane ve Vašem šestém domě každodenní rutiny, zdraví, odpovědnosti a pohody, což by vás mohlo přimět přijmout novou povinnost, která vyžaduje více úsilí a pozornosti. Můžete mít aktuálně práce až nad hlavu, hlavu zavalenou povinnostmi a vším, co musíte udělat a vyřešit. Nezapomeňte pak i odpočívat a dopřát si odpočinek a klid.


 

VÁHY

Novoluní aktivuje Váš 5.dům rozkoše, romantiky a kreativity. Je pravděpodobné, že byste se mohli cítit připraveni vrhnout se po hlavě do kreativního projektu, ať už to znamená cokoliv. Vaše vztahy se také mohou změnit – můžete být připraveni na nová vzrušení nebo ukončit vztah s někým, o kom máte pocit, že s ním pouze ztrácíte čas. Je také dobré se tyto dny více zaměřit na své koníčky a záliby. Co třeba něco uměleckého?

 


ŠTÍR

Pro některé Štíry si osud připravil změny v podobě stěhování, rekonstrukce, řešení nějakého majetku nebo bydlení. 4.dům souvisí s rodinou, kořeny, minulostí, řešením svého dětství a rodičů nebo obecně téma domova. Co je pro Vás domov? Co potřebujete ve svém domově mít a cítit? Vytvořte si tyto dny útulné prostředí pro regeneraci a nabrání sil. Napusťte si teplou koupel nebo si oblečte tlustý župan. Věnovaný čas péči o sebe sama vás bude dobíjet a podporovat Vás, když budete procházet velkými změnami, které vás čekají.

 

 

STŘELEC

Šokující rozhovory, učení, cestování, psaní. Zkuste zvážit, zda se nepřihlásit do nějakého kurzu nebo neinvestovat svůj čas do dovednosti nebo projektu, který vás zajímá. Napište si seznam svých denních úkolů a seznam toho, co byste si přáli , abyste mohli každý den dělat. Dále sepište seznam svých denních rutin a rituálů. Existuje prostor pro začlenění činnosti, kterou máte rádi – jako je čtení 10 minut denně nebo zahájení dne dávkou slunečního svitu – jako každodenní prioritu? 

 


KOZOROH

Téma financí, investic, udělání si pořádku ve svých příjmech a výdajích. To je téma Kozorohů pro aktuální Novoluní. Je třeba si zvědomit za co všechno utrácíte, zda se to vyplatí a zda není i třeba lepší investovat jinak či jinde. Na jedné straně můžete řešit velkou hojnost, na druhé Vám peníze někde utíkají. Mrkněte se na toto téma více.

 

 

VODNÁŘ

Vodnáři aktuálně šokují sami sebe. Svým novým já, tím, kam se dostali, jaké změny ve svém životě za poslední rok udělali. To je síla co? Pochvalte se. Novoluní stojí ve Vašem 1.domě, což je oblast identity, pocitu sebe sama a osobních ambicí. Zbavujete se tyto dny starých verzí sebe sama, oprošťujete se od minulosti a oddělujete se od cyklů chování, které vás udržují v bezpečí. Můžete být také na pokraji zásadního životního rozhodnutí – jako je stěhování, odhodlání k novému vztahu či novému životnímu stylu.

 

 

RYBY

Vaše intuice je hlasitější než kdy jindy. Novoluní se pohybuje Vaším 12. domem podvědomí, uzavřením, léčením a odpočinkem. Důležité průlomy mohou přijít do Vašich snů nebo do Vašeho bdělého života prostřednictvím symbolů a synchronicity kolem vás (čísla, peříčka na cestě,..). Najděte si čas na samotu. Upřednostnění odpočinku a interakce s vlastní myslí Vám může pomoci zjistit nejlepší krok, který byste měli na své cestě udělat dál.



 

 Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page