top of page

TÝDEN 11.11. – 17.11.2019 - OTOČENÍ

Krásné, pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Tak jak jste naladěni na zítřejší Úplněk? Tato konstelace ovládne celý náš právě začínající týden, který je již v roce 2019 na příčce 46. Toto číslo v sobě nese energii silného a hledajícího Mága, který je první kartou Velké arkány v tarotu. Archetyp Mága souvisí se všemi, jejichž životní číslo je 1, taktéž částečně i s těmi, kteří mají 1 ve dnu narození (1,10,19,28). Jak dokážete v životě prosadit sami sebe? Jste podřizující typ nebo ten, který vládne? Umíte si bránit to, čemu věříte nebo se přizpůsobíte názorům většiny? Myslíte sami na sebe nebo se rozdáváte a přizpůsobujete? Tyto otázky by si měly položit tento týden všechny jedničky, neboť energie po nich chce, aby si udělali jasno, kým vlastně jsou. Ve svém životě skákají tito jedinci z extrému do extrému – příliš dobrosrdeční a za chvilku ve své mluvě neuvěřitelně pichlaví, v hodně věcech neukotvení a v druhém momentě jsou to ti, kteří vytváří nádherné místo pro spokojený domov a neukotvenost byste u nich nehledali. Jejich úkolem je poznat kým jsou, čemu dávají přednost, musejí tento život poznat své já, a nedržet se ideálně ani v jednom extrému, ale vše ve svém životě propojit a dostat do rovnováhy. I my bychom si tento týden měli zodpovědět na otázky: „Kde se nacházím v extrému? Kde by to chtělo ubrat nebo naopak přidat?“ Je to moje tvrdohlavost, kvůli které se s každým hádám a nedokážu ustoupit? Nebo je to zase moje přehnaná ochranitelskost k druhým, která mi ale brání ochraňovat především sama sebe? Nebo jsem přehnaně průbojná a pak se divím, že se se mnou nikdo nebaví a kolegové na mě koukají skrze prsty? Nechtělo by to trochu s tou silou zabrzdit? Podívejte se tento týden na své vlastnosti a přiznejte si, kde se nacházíte velmi často v extrému. V čem to je? Extrém není dobrý pro nikoho z nás, určitě ne z dlouhodobého hlediska, protože takový extrém může zničit a rozbořit všechno to, co jsme si pečlivě několik let budovali. Máme vědět, kam tento týden míříme a proč. Co touto cestou vlastně chceme dosáhnout a z jakého důvodu.


Slunce nám pevně stojí ve vodním Štíru, který s sebou stále přináší analyzování, bádání a hledání toho, co je nějak vychýlené nebo nepoznané. Naproti tomu bude v úterý stát Měsíc ve své celé kráse ve znamení Býka, který ovládne témata jako jsou finance, majetek, zázemí, bydlení nebo i vlastní sebehodnota. O tom si ale ještě napíšeme. Taktéž jsme stále namočeni v retrográdním Merkuru ve znamení Štíra, který nás nutí přemýšlet, vzpomínat a projít si všechno to, co již uběhlo a co cítíme stále v sobě nejasné a nevyřešené. Ideálně ještě posečkejte s nějakými velkými změnami a držte se spíše při zemi, velké kroky by nemusely být úspěšné. Ještě nepřišel pravý čas. Teď je důležité přemýšlet a navrátit se ve svých myšlenkách zpátky.



 

1. NEVINNOST


Karta první se jmenuje Nevinnost a jak už její název napovídá, jedná se o téma jedinečnosti a bezpodmínečného PŘIJÍMÁNÍ, bez kritiky a soudů. Vidět v sobě, ale i v ostatních to krásné a jedinečné. Vidět, že věci nejsou jen černé nebo bílé, ale mají v sobě fialový, béžový nebo třeba i žlutý odstín. Každý, kdo bude chtít, může být úplně v pohodě kritický a co si budeme.. půjde to celkem snadno. Odsuzovat a strkat všechny do jednoho pytle se nám nabízí skoro na každém rohu. Co to ale o takovém člověku vypovídá? Že se neumí podívat na věci z jiného úhlu? Že ho pořád ještě nenapadlo, že na všem se dá najít to ošklivé, ale umění je naučit se vidět to hezké? Že odsuzování druhých svědčí o jeho vlastní nelásce k sobě samému? Člověk, který se má rád a umí sám sebe ocenit, umí ocenit i druhé. A jde mu to samovolně, nemusí nad tím ani přemýšlet, protože jeho postoj a přístup je už takto nastaven. Nevinnost je karta, která pro Vás přináší jednu zásadní informaci. Zkuste se tento týden zaměřit na nový úhel pohledu – nerozlišovat pouze černou a bílou, dobro a zlo, pozitivní a negativní, ale podívat se na ostatní nebo na to, co prožíváte z výšky. Protože ať děláte cokoliv, uvědomte si, co děláte doopravdy – zabraňujete a zakazujete si být přítomní a užívat radosti, kterou máte k dispozici. Obviňujete nejvíce ne ostatní, ale odsuzujete a trestáte hlavně sami sebe. Je jen na Vás, jestli tuhle hru sami se sebou budete hrát i nadále, nebo raději dáte přednost „prachobyčejné“ radosti ze života.



2. TRANSFORMACE


Druhá karta nacházející se přímo uprostřed se nazývá Transformace a symbolizuje možnou přeměnu nás samých. Našich zažitých vzorců, změnu, uvědomění. Často se tento týden ocitnete v situacích, které Vám budou odkrývat vše nezvládlé, především co se emocí týče. Tento týden se opravdu nemá cenu ničemu bránit, protože jinak bude vyhrocený a nepříjemný. Nenechá Vás nic v klidu, budou s Vámi cloumat pocity, neboť bude potřeba jít více do hloubky. Přestat stagnovat a začít si dělat pravidelnou sebereflexi svých myšlenek, skutků a všeho, co budete prožívat. U této karty je známo, že opravdová transformace započne ve chvíli, kdy zažijeme nějaký šok. Něco se neodehraje podle toho, jak chceme my, realita bude úplně jiná než to, co jsme si v hlavě vymalovali. Něco vstoupí do našeho života, neohroženě, bez varování a Vaším úkolem bude pozorovat a nezasahovat. Transformace prostě přijde a ten, kdo se bude bránit nejvíce, tomu ukáže požehnaně. Ještě jednou upozorňuji – nebraňte se, nenadávejte. Nemělo by to cenu. Vaše duše se potřebuje pohnout zase dál. Jakým směrem, to už bude na ní. Na Vás je pouze zůstat v klidu, přehnaně nezasahovat, ale pozorovat a nechat ať se děje.



3. REBEL


Třetí karta se jmenuje Rebel a hovoří o potřebě setřást ze sebe pouta. Cítíte, že přišel čas některé věci ve svém životě posunout na novou úroveň nebo je úplně opustit. Tato karta ukazuje především na Vaše vlastní nastavení – štve Vás, že se Vám neustále něco opakuje a cítíte, že přišel teď ten správný čas, kdy je potřeba Váš postoj či vzorec změnit. Rebel ukazuje, že v sobě máte duši temperamentní, svobodomyslnou, která na jednu stranu si k sobě věci a lidi poutá a na druhou od nich ale žádá svobodu. To, že se někam chytneme není dáno druhým člověkem, ale námi samotnými, protože jsme to dovolili. Můžete se často bát, že o Vás ostatní nestojí, že nejste dostateční dobří či že z nějakého minulého důvodu cítíte, že potřebujete vedle sebe oporu a podporu. Ale je to opravdu tak? Neovládá Vás pouze strach, který Vám našeptává, že to sami nezvládnete? Zamyslete se tento týden nad tím, jak to máte se svobodou. Cítíte se svobodní? A pokud ne, proč tomu tak je? Neobviňujte však druhé, ale zamyslete se, čím /jakou událostí jste si dali do hlavy, že to sami nezvládnete.



Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page