top of page

TÝDEN 28.10. – 3.11.2019 - OTOČENÍ


Krásné, pondělní ráno! Vítám Vás u pravidelné týdenní předpovědi dle Vašeho výběru!


Vítáme 44. týden, jak jsem psala v příspěvku předchozím, začínající dnešním ranním Novoluním ve znamení vodního Štíra. Štír je znamení související s transformací, očistou a velmi silnými emocemi. Do popředí jde naše prožívání. To co v těchto dnech cítíme, a především co se negativních emocí týče, nás vede k tomu, rozpoznat kde je blok a špatně nastavený program. Na co je důležité se zaměřit? To se dozvíte níže v kartách. Tento týden bude taktéž důležité rozpoznat co je k řešení důležité a nad čím by bylo lepší mávnout rukou. Situace nás povedou.


Tento týden bude plný na svátky a planetární přechody.

Dnešní den oslavujeme Den vzniku samostatného Československého státu, ale taktéž již zmiňované Novoluní ve Štíru, jehož vliv ucítíme přibližně do čtvrtečního dne. Zaměřme se tyto dny na své prožívání, dávejme na svůj vnitřní hlas, a zkusme se ve všem co děláme vyvarovat extrémům, ke kterým je právě Štír náchylný. Ze čtvrtka 31.10. na pátek 1.11. oslavíme keltský svátek Samhain, o kterém Vám ještě napíšu, a také planetární přechod v planetě Merkur, která se nám stěhuje do retrográdního směru. To s sebou přinese takové „zpátky do minulosti“. Otevřou se staré vztahy, staré bloky a křivdy a bude na nás, jako během 2 nadcházejících týdnů zvládneme toto nevyřešené dokončit a utnout jednou pro vždy. V pátek 1.11. přivítáme 11. měsíc v roce – listopad, ale také Venuši ve znamení ohnivého Střelce. Střelci se mohou seznámit, po celý měsíc budou zářit a okouzlovat své okolí. Naše láska bude vášnivá a vztahy, které postrádaly jiskru, ji mohou znovu získat, taktéž ale můžeme onu jiskru zažehnout někde jinde. V sobotu 2.11. nás pak čeká svátek Dušičky, o kterém se Vám v týdnu také rozepíšu.



 

1. HOJNOST


Karta s číslem 1 a s názvem HOJNOST je symbolem naplnění, smysluplnosti a vidění toho všeho okolo nás. Tento týden je pro Vás velice důležitý, troufám si napsat, že více než týdny jiné. Budete se totiž muset poprat se svými vlastními myšlenkami a naučit se ještě více OCEŇOVAT to vše, co Vám Vesmír nabízí. Myslím, že každý se někdy potýkáme s myšlenkami typu „už mě to nebaví“, „už nevím, co dělat“, „proč se mi tohle děje“ nebo „to je hrozně nefér“. Jsou dny, které jsou v životě moc fajn, ale samozřejmě, abychom se naučili oceňovat a vážit si, existují i dny, které nám dají zabrat a opravdu postrádáme vnitřně jakýkoli smysl. Někdo si stěžuje, jiný jen vyčkává, až toto období přejde. Základem pro to, abychom se ale naučili VÁŽIT si nejen dobrého, ale i toho horšího a být tak naprosto se vším a se všemi v rovnováze, je ve víře, že vše má nějaký důvod a hlubší smysl, který třeba hned nevidíme. Když se však podíváme zpátky, krásně to do sebe zapadá. Váš úkol pro tento týden je prostý a přitom složitý (opět dle úhlu Vašeho pohledu) – vnímejte to vše kolem sebe a tak jak oceňujete slunce, oceňte i déšť. Tak, jak jste vděční za milou kolegyni v práci, naučte se být rádi i za tu nepříjemnou, díky které si ale můžete plno věcí uvědomit. To je jeden se symbolů hojnosti. Vidět světlé i to, co se zdá být na povrchu černé. A jak tomuto uvědomění můžete pomoci? Každý večer si vezměte papír a napiště si 3 věci, za které daný den děkujete. Vedle si úplně stejně napište 3 věci, které Vás během dne zamrzely, naštvaly a dejte jim pozitivní vibraci (např. naštval mě manžel, že šel raději do hospody, než aby trávil čas se mnou = příště tento čas využiji pro sebe a nenechám se tím strhnout). Dělejte toto každý den, celý týden a uvidíte.. budou se dít věci!



2. DOSPĚLOST


Druhá karta nacházející se přímo uprostřed se nazývá DOSPĚLOST a symbolizuje hlubokou lidskou zralost a s ní související hojnost a celkové naplnění. Její vytáhnutí znamená, že se nacházíte na posledním schodu a chybí Vám poslední krok k tomu, abyste mohli věc v sobě uzavřít a mít v ní jasno. A může se to týkat opravdu čehokoli. Většinou je to ale něco, co již nějakou dobu/několik týdnů řešíte. Karta Vám připomíná, že ne vždy máte možnost rozhodovat o situacích, ve kterých se ocitnete, zároveň však ukazuje na nádhernou možnost volby, na kterou byste neměli zapomínat. Vždy si totiž můžete zvolit, zda na to, co se Vám nelíbí nebo s čím nesouhlasíte budete reagovat z pozice vystrašeného dítěte, které hledá spasitele nebo z pozice dospělého, který si je vědom, že je autonomní jednotkou s vlastními zdroji a nástroji, jak se s danou situací vypořádat. Tedy že už během několika týdnů mu byla odkryta pravda a teď je na něm, jak se k celé věci celkově postaví. Tato karta Vám tedy připomíná, že je na čase dospět a převzít odpovědnost za to, co se Vám v životě děje. Nebýt v roli oběti, ale udělat změnu ještě dříve, než Vás ti okolo úplně položí. Dospělost není spojená s obdržením občanského průkazu, ale právě s odvahou vystoupit z dětinských vzorců oběti, která hledá viníka, aby měla konečně koho obvinit. Tento týden se nad celou situací, ve které se nacházíte zamyslete. Možná Vás hned nenapadne to správné řešení, ale alespoň si uvědomíte, že už dávno nejste malé děti, které nedosáhnou na kliku od dveří a jsou odkázáni na to, až jim někdo otevře.



3. MY JSME SVĚT


Třetí karta tohoto týdne se nazývá My jsme svět hovoří o unikátnosti každého z nás. Možná Vás poslední dny přepadává pocit nebo myšlenka na to, že už je to všechno moc dlouhé. Že tenhle rok je moc dlouhý, že dny jsou krátké a nic nestíháte, že si můžete často připadat jak na houpačce, ze které nejde slézt. U této karty se objevuje téma stereotypu nebo i pocit méněcennosti - z práce do práce, výchova dětí, nákup potravin, vaření obědů, večeří, ráno, večer. Neustálý koloběh, který Vás může šíleně nudit a ze kterého si už můžete připadat unavení a tak nějak zvláštně nepotřební. Jako kdybyste jen dělali věci pro druhé, automaticky, bez přemýšlení, a za ně nepřicházela žádná pochvala nebo od druhých pocit vděčnosti či slova díků. A já se ptám – opravdu je Váš pocit nepotřebnosti správný? Protože on tam vzadu někde je. Můžete podávat skvělé výsledky v práci, ale stále bojujete s nějakým svým vnitřním strašákem, že to není dost. Ale opravdu se zamyslete.. Každý z nás jsme přece něčím výjimeční, i když na to v tom spěchu ani nepomyslíme. Každý z nás sem přišel nejen poznat sám sebe, ale tím co dělá i pomoci druhým lidem. Každý den ostatním pomáháme – tím, že něco řekneme, tím, že uděláme nějakou práci, která pomůže, tím, že díky nám si může někdo něco uvědomit. Tento týden zkuste pozorovat jak moc jste vlastně potřební a přemýšlejte nad tím, že tím co děláte, přispíváte do celého celku nás všech. Pozorujte sebe ve vztahu s druhými. Pozorujte, jak jsme všichni nádherně propojení a že tu určitě nejsme jen na praní prádla a chystání večere. Je tam mnohem víc. Jen to chce jiný úhel pohledu. Darujte tento týden úsměvy, darujte oční kontakt, dotek, podporu. Věřte, že co upřímně dáte, to se také kvapem vrátí.



Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page