top of page

TÝDEN 30.3. – 5.4.2020 - OTOČENÍ

Krásné pondělní ráno, zdravím Vás u týdenní předpovědi!


Máme tady další týden, tentokrát s pořadovým číslem 14., které krásně popisuje tarotová karta Mírnost. Jak jsem psala již včera – mírnost je zlatá střední cesta. Je to stav, kdy se nepohybuji v žádných extrémech, ale ve zlatém středu, v harmonické rovnováze. Je tomu ale opravdu tak? Cítíte, že jste ve stoprocentním středu nebo se o to horko těžko snažíte a nejde Vám se do středu dostat? Koukněte pak níže na karty, Vaše vybraná karta Vám ukazuje, kde přesně aktuálně jedete v nesprávném extrému.


A co říkají na aktuální postavení hvězdy? Dnes se nám přesouvá planeta naší energie, pozornosti, boje a aktivity z Kozoroha do Vodnáře. Kozoroh je materalista, zaměřený spíše na ty povrchní věci jako je majetek, finance, pozemské, hmotné statky, kdežto Vodnář, jako 11. znamení zvěrokruhu je zaměřen spíše na přírodu, přírodní zdroje, nemateriálno. Dá se tedy očekávat, že do 13.5. přijde u mnoha lidí k vystřízlivění ohledně toho, čemu dávají přednost a co je vlastně důležité. Naše pozornost se přesune směrem k ostatním lidem, pomoci, podpoře, sdílení, ještě více nás to bude tlačit do uvědomění, jak důležitá je komunita a spolupráce. Ve středu 1.4. nejenom, že přivítáme 4. měsíc Duben, ale obávaná planeta Pluto se do 25.4. bude pohybovat přímým směrem. Mnoho věcí se rozjede, události dostanou rychlý spád, a to především v našem uvědomění a pochopení. Naše podvědomí z nás opět vyšoupne věci potlačené, postoje nepřiznané, vzory opakované, které jsme nebyli schopni pojmenovat. Transformace našich osobností nabírá na intenzitě. Po dobu jednoho měsíce máme šanci zapracovat na své osobnosti. Do toho se ještě v pátek přesune planeta vztahů Venuše do vzdušných Blíženců a to nám taky pomůže, protože mnoho vztahů se uvolní, dostane se do nich čerstvý vzduch a jakási volnost, takže se dá očekávat, že se ještě více sblížíme s neznámými lidmi a pochopíme, co je to opravdové sdílení. :)


 

1. MINULÉ ŽIVOTY


Něco se opakuje. Něco, co velmi dobře znáte, Vaše duše to zná, protože už si to dost možná v několika minulých životech zažila. Co je to? Na to budete muset přijít tento týden sami, ale odkryje se Vám něco, s čím už jste několikrát byli konfrontováni a nejspíše jste nevěděli, jakým způsobem z toho ven. Proto se to opakuje. Máte najít cestu ven, východ, máte přemýšlet nad tím, s čím neumíte pracovat, co aktuálně se Vám pořád opakuje. Je to nějaká emoce? Nebo třeba pocit? Nebo celé téma či oblast? Minulé životy je karta, která Vám radí zastavit se a přemýšlet nad tím, co je ve Vašem životě aktuálně zintenzivněné. Může to být opravdu cokoliv, ale je to tak intenzivní, že Vás to nutí nad tím pořád přemýšlet, že na to reagujete emocionálně nepřiměřeně, že Vaše tělo na to reaguje nepřiměřeně. Dáme si příklad pro lepší pochopení. Tuto kartu si vytáhla má klientka, která řešila velmi intenzivně vztah se svým milencem. Tato karta pro ní byla informací: „Zastav se, tohle už tu jednou bylo. Stejný problém už si jednou řešila a nevěděla jsi jak z toho ven. A dost možná ses do toho tak zamotala, že to neskončilo úplně dobře.“ Jiná má klientka řešila problém s dcerou. Dcera byla zrovna v pubertě a neuměla se chovat. Byla nepříjemná, drzá, odmlouvala a nedalo se s ní na ničem domluvit. To je pohled klientky, kterou ale vůbec nezajímalo, proč má její dcera takové reakce. Možná proto, že její maminka, má klientka, nevnímala, že tím, že pije ve větší míře alkohol a hází do sebe antidepresiva a tím své dceři ubližuje. Už v minuém životě se něco podobného stalo a klientka situaci nejspíše nezvládla. Z toho co jsem i vycítila se v minuém životě jejich vztah úplně přetrhl. Nyní tato žena dostala druhou šanci. Pracovat na sobě, ne na dceři. Nevyhrožovat dceři pasťákem, ale snažit se s ní mít co nejlepší vztah. Nebo třeba pán, kterému aktuálně krachovali dvě firmy a on nevěděl proč. Karta pro něj opět byla jen připomenutím, že tuto situaci jeho duše velmi dobře zná a že je třeba najít to, co dělá špatně. Buďte tento týden velmi obezřetní. Pozorujte reakce svého těla, emocionální reakce, reakce slovní. Co Vás naštve, co rozpláče a proč vlastně řešíte danou věc. Možná proto, že už ji znáte, ale máte ji napravit. Změnou nějakého svého postoje. Držím palce!



2. HOJNOST


Karta číslo dvě se jmenuje Hojnost a vytáhli si jí všichni ti, co si mají připomenout otázku - co je to být vděčný? Vděčný za to co mám, čeho se mi dostává, za co mohu ve svém životě děkovat a radovat se. Je totiž s vybráním karty dost možné, že na všechny ty dary, které jsou kolem Vás, aktuálně zapomínáte. Poděkovat, že jsem se ráno vůbec vzbudil a mohu vstát z postele. Poděkovat za slunce, které mi osvětluje tvář, být vděčný za svůj domov, který mě chrání před mrazem, dešťem a bouřkou. Být vděčný za rodinu, za přátele, za celou rodinu duše, které si velmi vážím.. Hojnost je karta, která Vám má jen připomenout, že hojnosti je všude nepočítaně. Že roste tráva, slunko svítí, že máme k dispozici vodu, vzduch, teplo, ale i stín, ve kterém se zchladíme, že všechny ty pozemské statky, které považujeme za dary jsou pouze našimi bonusy v tomto životě, které nám mohou mávnutím proutku být zase odebrány. Lidé totiž velmi často zapomínají na to, že mají opravdu všeho dostatek. Že peníze, majetek, oblečení, jídlo či místo v práci jsou pouze hmotné věci, které se jednou promění v prach. Ale naše vděčnost, informace, duchovní rozvoj se přesunou do dalších životů, tyto dary, nám nikdo nevezme. Zamyslete se tento týden nad tím, kolik dáváte energie, času a pozornosti hmotným věcem a těm nehmotným. Zamyslete se nad tím, zda v sobě pociťujete vděčnost, i v období zkoušek, nebo zahořklost a kritiku.



3. HARMONIE


Třetí karta se jmenuje Harmonie a v tarotu bychom ji mohli nazvat kartou Mírnosti. Přesně tou, o které jsem se zmiňovala včera a dnes v příspěvcích. Harmonie je stav klidu. Je to pocit jakési rovnováhy, stav, kdy se nepotácím mezi extrémy, ale dokážu se udržet ve 100% pohodě a v souladu sám se sebou. Tuto kartu si vytáhli všichni, kdo se aktuálně pohybují v extrémech, a buď si to uvědomují nebo jim to ani nedochází, to je ta horší varianta. Nicméně.. co to znamená a co s tím. Kartu Harmonie si vytahují workoholici, kteří neumí přestat pracovat a neumí vypnout. Neustále je nějaký vnitřní pocit pohání, že musí pořád něco dělat. Ideálně pracovat do úplného vyčerpání. Tuto kartu si také vytáhnou ti, kteří neumí pracovat se svými emocemi a skákají z extrémních pocitů do extrémních. Z absolutního klidu se vychýlí do hysterie vzteku, lítosti, křiku, deprese, marnotratnosti, naštvání, do pocitů, které nejsou v normě, ale vychylují se od normy. Tuto kartu si i vytahují tací, kteří jsou až příliš hodní, až příliš poslušní. Neustále dělají něco pro druhé - vaří, uklízí, přebírají zodpovědnost tam, kde ji má převzít někdo jiný a pak se celí vyčerpaní ptají na to, proč jim nikdo okolo nepomůže. Žijí totiž životy druhých a ne svůj a bohužel s tím ani nic nedělají. Kartu si také vytahuje druhá extrémová skupina, sobci, kteří si to naopak štrádují po své vlastní cestičce a ani je nenapadne se zamyslet nad tím, že vztah je o dvou lidech a měli by do něj také něco přispět, že jsou kolem něj i jiní lidé, které je třeba respektovat a nebrat jim jejich svobodu a prostor. Extrémových skupin lidí, které bychom tady mohli jmenovat, jsou tisíce, ale všichni se shodují v jedné věci. Dělají nebo se chovají vychýleně nad běžnou, únosnou normu. Nejenže jejich postoji trpí ti druzí, ale nejvíce jím trpí oni sami. Extrémoví jedinci, kteří se neumí ovládnout a vrátit se do zlatého středu. Pomoct druhým, ale odsaď podsaď. Dupnout si, když mě něco štve, ale přestat svými výčitkami a hysterickými výlevy zaplavovat druhé. Najít si jiný způsob jak ze sebe emoce vyhodit. Jednoduše řečeno – Váš týdenní úkol je pozorovat, kde se nacházíte v extrému a pracovat na tom. Protože nějaký extrém tam očividně je. :)



Autor: Tereza

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page