top of page

ÚPLNĚK V PANNĚ (24.2.2024, 13:30 hodin)


 

Úplněk v Panně, který dnes vrcholí před 2 hodinou odpolední, se odehrává tento měsíc za velmi zajímavých konstelací. Po čtyřech letech máme únor zakončený 29.únorem a aktuální planetární a hvězdné dění na obloze nás vyburcovávají k akci.


 

ENERGIE ÚPLŇKU


Můžeme ve svých životech cítit, jak s námi cosi lomcuje. Někdo by to nazval pomalu přicházející jaro, já to nazývám planetární aspekty.  S konstelacemi, které totiž jedou, se otevírají brány něčeho nového.



VE ZNAMENÍ PANNY


Obecně je Úplněk v Panně vždy spojen s uklízením. Jak by také ne. Panna je pořádkumilovné znamení, které má rádo čistotu, přehlednost a systém. Většinou jsou ale Panny, kterým vládne aktivní planeta Merkur, spíše v chaosu a to především ve své hlavě. Myšlenky jim létají sem a tam a nedají se zachytit. Alespoň ne dlouhodobě, protože přilétne jedna, druhá, třetí a takhle je to pořád dokola. Proto potřebují mít alespoň ve vnějším světě, okolo sebe, uklizeno.


I my tyto dny můžeme cítit jistý přetlak ve své hlavě, spousta analýz ohledně toho, jak něco udělat jinak, lépe, co vyházet, co předělat, co koupit, jak věci uchopit dál.



O ČEM JE AKTUÁLNÍ ÚPLNĚK?


Panna prostě nyní vnáší do našich životů analyzaci. A nemusí to být jen přemýšlení nad aktuálními věcmi, které potřebujeme nějak uchopit. Může to být analýza celého našeho života. To je to zvláštní postavení, které na obloze rozehrává Chiron, Severní uzel, téměř na sobě, protínající na druhé straně Černou lunu, která je aktivní právě v zemské Panně.


Ono už celkově od září, kdy tato Černá luna vstoupila do Panny, celkem intenzivně uklízíme a děláme ve svých životech pořádek. O tom její téma je. Uklidit, nastavit, udělat čisto kolem sebe. Třídíme přátele, partnery, to, co jíme, pijeme, své záliby, pracovní povinnosti a jednoduše to chceme zařídit tak, abychom se cítili jako Panna, která po úklidu hodí nohy nahoru a s kávou v ruce velmi spokojeně přejíždí očima po uklizeném bytě. Dnešní Úplněk v Panně jen vyzdvihuje důležitost „úklidu“ - vnitřního i vnějšího a nabádá nás, abychom tuto čistku dělali pravidelně.


Tak směle tyto dny do toho! Co vše potřebujeme uzavřít, přenastavit, uklidit, očistit, udělejme. Nynější hvězdné postavení nás k tomu nejen nabádá, ale přeje i dokončení všeho, co je třeba.


 

Hezký úplňkový den!


Autor: Tereza

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page